Brandwerende doorvoeringen


WIHA Brandpreventie is gespecialiseerd in brandwerende doorvoeringen. Alle soorten leidingen die door een brandscheiding lopen worden door WIHA Brandpreventie vakkundig voorzien van de juiste brandwerende behandeling.


Wat zijn brandwerende doorvoeringen?

Brandwerende voorzieningen beschermen leidingwerk dat door brandscheidingen loopt door middel van opschuimen of isoleren.

Leidingwerk is de zwakke schakel in brandscheidingen. Leidingen lopen immers vaak dwars door een brandscheiding en hiervoor bedoelde gaten en openingen.

Wanneer deze leidingen echter op de juiste manier behandeld zijn zullen de gebruikte materialen er voor zorgen dat een brand wordt tegengehouden en dat de temperatuur aan de andere kant van de brandscheiding niet te ver oploopt.

Brandwerende voorzieningen worden in het geval van brand eigenlijk onderdeel van de brandscheiding en zorgen zo voor het beheersbaar houden van een brand.

Brandwerende doorvoeringen bij WIHA

Alle gemaakte brandwerende doorvoeringen worden door de vakmensen van WIHA Brandpreventie digitaal geregistreerd in een logboek. Als opdrachtgever heb je altijd toegang tot het digitale logboek en kan er zelfs vanuit het digitale logboek een bericht worden gestuurd in geval van een wijziging of defect aan een doorvoering. Ook is dit logboek de ideale manier en wegwijzer door een gebouw voor inspectie en onderhoud. Op deze manier kan op een snelle en eenvoudige manier de veiligheid van een gebouw gewaarborgd blijven.

Brandwerende doorvoeringen en leidingwerk

Brandwerende doorvoeringen voor jouw bedrijf

Wanneer je als aannemer, installateur of eigenaar van een pand te maken hebt met het aanbrengen of onderhouden van brandwerende voorzieningen schakel dan de kennis en ervaring van de specialisten WIHA Brandpreventie in.Van bedrijfshal tot zorginstellingen, onze specialisten hebben voor elke situatie de juiste oplossing in huis en bieden je de zekerheid van veiligheid!

Afspraak maken

Brandwerendheid in minuten

Leidingwerk zonder brandwerende doorvoeringen : 0 tot enkele minuten

Leidingwerk met brandwerende doorvoering: van 30 tot 240 minuten

Voordelen van brandwerende doorvoeringen

  1. Voorzien van Europese norm EN 1366-3
  2. Toepasbaar door wanden, vloeren, kunststof en metalen leidingen, rookgasafvoeren en luchtkanalen
  3. Digitaal logboek beschikbaar
  4. Gecertificeerde materialen