Brandwerende staalconstructies

Een staalconstructie is de ruggengraat van een gebouw, het zorgt voor de stevigheid van het gebouw en draagt eventuele vloeren. In het geval van brand zal staal zijn stevigheid verliezen en uiteindelijk bezwijken. Door een isolerende bekleding in de vorm van brandwerende plaat aan te brengen zal het staal minder snel opwarmen en zo langer stand houden.

Wat zijn brandwerende constructies?

Een brandwerende constructie is voorzien van een bekleding in de vorm van brandwerende plaat. Met deze bekleding is een staalconstructie langer bestand tegen de hitte van een brand en zal langer zijn sterkte houden. Afhankelijk van de gestelde eis ‘brandwerendheid in minuten’ en de verschillende soorten staalprofielen wordt de juiste dikte plaat berekend en volgens voorschrift gemonteerd. De specialisten van WIHA Brandpreventie hebben reeds vele kilometers staal brandwerend bekleed.

Brandwerende constructies bij WIHA

WIHA zorgt ervoor dat de staalconstructie van het gebouw dusdanig beschermd is dat deze haar sterkte behoudt bij hoge temperaturen en niet zal bezwijken binnen de gestelde eis 'brandwerendheid in minuten'. WIHA Brandpreventie werkt enkel met gecertificeerde plaat die volgens de geldende voorschriften wordt aangebracht. 

Brandwerende constructies voor jouw bedrijf

Bij gebouwen met bepaalde functies horen verschillende eisen voor wat betreft de ‘brandwerendheid in minuten’. WIHA Brandpreventie herkent deze eisen en kan deze vertalen naar een perfect beklede staalconstructie die voldoet aan de specifieke eis voor het betreffende gebouw. Van industriehallen tot winkelruimtes, WIHA Brandpreventie levert een perfect beklede staalconstructie af, inclusief de benodigde certificaten.

Afspraak maken

Brandwerendheid in minuten

Elk nieuw te bouwen bouwwerk dient te voldoen aan de eisen zoals beschreven in het bouwbesluit. Deze eis geeft het aantal minuten weer die een staalconstructie moet blijven staan in geval van brand. Deze eis is ook vastgelegd in de bouwvergunning en hieraan moet voldaan worden. In Nederland kennen we over het algemeen de eisen 30, 60, 90 en 120 minuten. De specialisten van WIHA Brandpreventie volgen uiteraard deze eisen en bieden hiermee de zekerheid van veiligheid.

 

Voordelen van brandwerende constructies

  1. Voorkomen van total-loss staat van gebouw
  2. Beperken van economische schade
  3. Voorkomen van bezwijken van staalconstructies