Brandwerend coaten

Net als bij het bekleden van staalconstructies met brandwerende plaat heeft brandwerende coating het doel om de staalconstructie te beschermen tegen de gevolgen van brand.

Wat is brandwerende coating?

Het grote verschil met het bekleden van staalconstructies is dat een brandwerende coating door middel van spuiten op het staal wordt aangebracht. In geval van brand zal brandwerende coating opschuimen en zo een isolerende laag rond het staal vormen.

Verder is brandwerende coating slechts een fractie van de dikte van brandwerende plaat en kan brandwerende coating worden afgewerkt met een toplaag in kleur.

Brandwerend coaten bij WIHA

WIHA Brandpreventie kan voor jouw bedrijf brandwerend coaten verzorgen van diverse staalconstructies. Uiteraard wordt bij brandwerend coaten gewerkt met gecertificeerde materialen, de juiste laagdiktes en kiezen we afhankelijk van het project voor de meest efficiƫnte en economische materialen.

Brandwerend coaten voor jouw bedrijf

WIHA Brandpreventie staat klaar voor aannemers, projectontwikkelaars en bouwbedrijven die brandwerend coaten willen toepassen in hun project of bedrijf. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor brandwerende coating bij jouw bedrijf? Maak dan een afspraak met WIHA.

Afspraak maken

Brandwerend in minuten

Staalconstructie zonder brandwerende coating: 0 tot enkele minuten brandwerend

Staalconstructie met brandwerende coating: tot en met 240 minuten brandwerend

Voordelen van brandwerende coating

  1. Brandwerende schuimlaag
  2. Minimale laagdikte
  3. Toplaag in elke gewenste kleur
  4. Gecertificeerde materialen