Brandkleppen

Brandkleppen worden in brandwerende wanden of vloeren geplaatst en dienen ervoor om luchtkanalen af te sluiten in geval van brand.

Wat zijn brandkleppen?

Brandkleppen zijn onderdeel van de luchtbehandelingsinstallatie, deze luchtkanalen lopen regelmatig door een brandscheiding en zullen dus in geval van brand afgesloten moeten worden. Ter plaatse van de brandscheidingen wordt er dan een brandklep geplaatst. Dit is een metalen behuizing met daarin een klep. Deze klep staat normaal open zodat de luchtstroom zich ongehinderd kan verplaatsen. In het geval van brand zal de klep echter dichtslaan zodat gassen, rook en brand niet onbeperkt via de luchtkanalen door het hele gebouw kunnen worden getransporteerd. Een brandklep maakt bij brand dus eigenlijk deel uit van de brandscheiding. Wanneer een brandklep op de juiste wijze wordt ingebouwd, zal deze dus bijdragen aan de brandveiligheid binnen een gebouw.

Brandkleppen bij WIHA

Rond of rechthoekig, montage in een wand of vloer. Afhankelijk van de structuur van een gebouw kunnen kleppen op verschillende manieren geplaatst worden. Om te voorkomen dat er brandkleppen worden gemonteerd in een situatie die niet voldoet, is het raadzaam om tijdig maatregelen te treffen voor een juiste inbouw en afwerking van brandkleppen. Dit kan een boel onkosten en frustratie schelen.

Een brandklep alleen is niet voldoende, er moet aan meerdere factoren worden voldaan voor er sprake is van een juiste brandwerende situatie bij brandkleppen. WIHA Brandpreventie heeft de expertise om hierin een kostenbesparende rol te kunnen spelen zonder concessies te doen op het gebied van veiligheid.

Brandkleppen voor jouw bedrijf

Voor zowel installateurs als gebouweigenaren behandeld WIHA Brandpreventie vele brandkleppen waarbij er bij het tijdig inschakelen van onze kennis faalkosten en niet werkende kleppen kunnen worden voorkomen. De specialisten van WIHA Brandpreventie kennen de spelregels van een juiste inbouw en afwerking van een brandklep en bieden dus ook hier de zekerheid van veiligheid!

Afspraak maken

Brandwerendheid in minuten

Gebouw zonder brandkleppen: 0 tot enkele minuten

Gebouw met brandkleppen: van 30 tot 240 minuten

Voordelen van brandkleppen

  1. Dragen bij aan de brandveiligheid
  2. In vele afmetingen verkrijgbaar, zowel standaard als maatwerk
  3. Plaatsing mogelijk in wanden, plafonds en lichte scheidingswanden
  4. Onderhoudsvriendelijk